Relacja: Agnieszka Mielczarek i jej kulinarne sekrety na młody wygląd

Relacja: Agnieszka Mielczarek i jej kulinarne sekrety na młody wygląd

Wydarzenia kulinarne

Relacja: Agnieszka Mielczarek i jej kulinarne sekrety na młody wygląd

Fot. CookMagazine

Chcecie wyglądać świeżo, zdrowo i cieszyć się perfekcyjną skórą bez problemów i zmarszczek? Koniecznie zaopatrzcie się w poradnik Agnieszki Mielczarek “5 lat młodsza w 5 tygodni”! Mieliśmy przyjemność uczestniczyć w warsztatach autorki, podczas których nie tylko dowiedzieliśmy się o wpływie diety na nasz wygląd, ale i spróbowaliśmy kilku dań, których przepisy znajdziecie w książce. Zobaczcie, jak było!

Agnieszka Mielczarek, żona Pascala Brodnickiego w swoim poradniku dzieli się cennymi poradami, które pomogą czytelnikom dokonać życiowych zmian oraz osiągnąć świeży i młody wygląd. Autorka w swojej codziennej pracy jako coach żywienia spotyka osoby, które dostrzegają u siebie zbyt szybko postępujące procesy starzenia i chciałyby poprawić własny wygląd, ale nie potrafią tego osiągnąć, zmagają się z trudnościami, które wydają się nie do pokonania. Okazuje się, że wiele zależy od nastawienia, determinacji, diety oraz właściwego podejścia do życia. W książce “5 lat młodsza w 5 tygodni” znajdziemy sposoby na odmłodzenie całego organizmu poprzez regenerację oraz utrzymanie w dobrej kondycji ciała i umysłu. Przekonuje, że ze starzeniem się można skutecznie walczyć za pomocą odpowiedniego odżywiania, a żaden zabieg kosmetyczny nie zastąpi optymalnie skomponowanej diety. 

W poradniku znajdziemy nie tylko 25 przepisy na smakowite dania, które upiększą naszą skórę, ale i sposoby na zmierzenie się ze stresem oksydacyjnym, który przyśpiesza starzenie. Dodając do tego właściwą, skrupulatnie opisaną, pielęgnację, jogę i pogodę ducha otrzymamy receptę na wymarzony wygląd i pewność siebie.

Podczas warsztatów zorganizowanych przez autorkę, z uśmiechem na ustach i w wyborowym towarzystwie, przygotowaliśmy cynamonową owsiankę z piekarnika, komosę ryżową po marokańsku oraz zupę z dyni z kurkumą, imbirem i mlekiem kokosowym. Przepisy okazały się naprawdę proste, szybkie w przygotowaniu i złożone z produktów dostępnych w każdym sklepie. Koniecznie je wypróbujcie!

Zobaczcie, jak nam się gotowało i cudnie spędzało czas w towarzystwie Agnieszki Mielczarek!

agnieszka mielczarek

Fot. Monika Zonenberg

agnieszka mielczarek

Fot. Monika Zonenberg

agnieszka mielczarek

Fot. Monika Zonenberg

agnieszka mielczarek

Fot. Monika Zonenberg

agnieszka mielczarek

Fot. Monika Zonenberg

agnieszka mielczarek

Fot. Monika Zonenberg

agnieszka mielczarek

Fot. Monika Zonenberg

agnieszka mielczarek

Fot. Monika Zonenberg

agnieszka mielczarek

Fot. Monika Zonenberg

agnieszka mielczarek

Fot. Monika Zonenberg

agnieszka mielczarek

Fot. Monika Zonenberg

agnieszka mielczarek

Fot. Monika Zonenberg

agnieszka mielczarek

Fot. Monika Zonenberg

 

 

 

agnieszka mielczarek

Fot. Monika Zonenberg

Monika Zonenberg

Monika Zonenberg

Kulturoznawca z wielką pasją do gotowania. Absolwentka Food Studies i Marketingu w Mediach Społecznościowych. Miłośniczka spontanicznych rozmów o jedzeniu, winie i fotografii.