Składniki: Przygotowanie: Obieramy awokado i wyjmujemy pestkę. Następnie łyżką wydrążamy miąższ i kroimy go na nieduże kawałki. Jajka obieramy i kroimy na kawałki zbliżone rozmiarem do kawałków awokado. Majonez, cebulę, zieleninę, sok z cytryny, pieprz i sól mieszamy w miseczce. Następnie łączymy wszystkie składniki. Voila, sałatka jajeczna z awokado gotowa! Smacznego! Dań łączących jajka oraz awokado jest bez liku – jeśli sałatka nam się przeje, to następnym razem przygotujmy jajko zapiekane w awokado lub jajko w koszulce na grzance z awokado. Jest w czym wybierać!

sałatka jajeczna z awokado

Agnieszka Kinecka
Studentka sinologii z pasją do gotowania, eksperymentatorka kuchni fusion w zaciszu własnego mieszkania. Wielbicielka domowego chleba, kiszonek i humusu. Aspirująca do stylu życia zero waste.