Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Przepisy, Kolacja, Przekąska, Sałatki, Od święta

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

fot. Natalia Piotrowska

Dzisiaj przygotowaliśmy dla Was kapitalną sałatkę warstwową z tuńczykiem, kukurydzą, papryką i czerwoną fasolą z dodatkiem kaszy jaglanej. Idealna na co dzień i na specjalne okazje. Bardzo szybka w wykonaniu. Podana w słoikach prezentuje się niezwykle efektownie.

Składniki:

Przygotowanie:

Paprykę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki układamy warstwowo w słoiku lub innym wysokim naczyniu. Doprawiaj każdą warstwę odrobiną soli i pieprzu. W osobnej miseczce mieszamy oliwę, sok z cytryny i natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę polewamy od razu dressingiem lub możemy to zrobić tuż przed podaniem.

 

Smacznego!

 

Marka VERA to propozycja dla tych, którzy lubią łączyć kuchnię tradycyjną z nowymi trendami spożywczymi. W naszej ofercie znaleźć można owoce i warzywa w puszkach, jak również specjały kuchni świata, które sprowadzamy z wielu kontynentów. Rozwijając naszą markę poszukujemy produktów zdrowych, o wysokich walorach smakowych. Właścicielem marki Vera jest Limpol www.limpol.pl