Dzisiaj przygotowaliśmy dla Was kapitalną sałatkę warstwową z tuńczykiem, kukurydzą, papryką i czerwoną fasolą z dodatkiem kaszy jaglanej. Idealna na co dzień i na specjalne okazje. Bardzo szybka w wykonaniu. Podana w słoikach prezentuje się niezwykle efektownie.
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w oleju Vera
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 1 duża papryka
- 1 duża czerwona cebula
- 100 g ugotowanej kaszy jaglanej
- ulubione kiełki
- ¼ szklanki oliwy extra virgin Vera
- sok z ½ cytryny
- natka pietruszki
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Paprykę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki układamy warstwowo w słoiku lub innym wysokim naczyniu. Doprawiaj każdą warstwę odrobiną soli i pieprzu. W osobnej miseczce mieszamy oliwę, sok z cytryny i natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę polewamy od razu dressingiem lub możemy to zrobić tuż przed podaniem.
Smacznego!