SAŁATKA Z GRUSZKAMI I FIGAMI

Przepisy, Sezon na, Sałatki, Wegetariańskie, Gruszka

SAŁATKA Z GRUSZKAMI I FIGAMI

Fot. Cookmagazine


Składniki:

spód

  • 2 garści rukoli
  • 1 gruszka
  • 2 figi
  • kawałek fety (ew. miękkiego, koziego sera)
  • łyżka prażonego sezamu
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka octu balsamicznego
  • łyżeczka miodu
  • sól, młotkowany czarny pieprz


Przygotowanie:

Przygotowujemy sos: oliwę mieszamy z octem balsamicznym i miodem, solimy i pieprzymy do smaku.
Gruszkę i figi kroimy na kawałki.
Na talerzach rozkładamy rukolę, układamy na niej owoce i kruszymy ser. Całość polewamy sosem i posypujemy prażonym sezamem.

Smacznego!


Natalia Mętrak-Ruda

Natalia Mętrak-Ruda

Tłumaczka, kulturoznawczyni, pasjonatka kuchni. Wegetarianka, szukająca coraz to nowych sposobów na warzywa. Pisuje do czasopism i portali kulinarnych, pasjonuje się historią jedzenia.