Składniki:
- 500 g makaronu typu świderki
- 1-2 awokado
- 300 g pomidorków koktajlowych
- 1 mała czerwona cebula
- 1 ogórek
- 1/2 sałaty frisse lub mix sałat
- 1/2 szklanki pokruszonego ser feta
- oliwa
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente, odlewamy i odstawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie kroimy warzywa: ogórka w plastry, pomidorki na połówki, cebulę w piórka, a awokado na plasterki lub w kostkę. Umytą i osuszoną sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy w dużej misce z odrobiną soli i pieprzu do smaku i skrapiamy oliwą. Sałatka z makaronem i awokado gotowa!
Sałatki makaronowe to bardzo wdzięczne potrawy – można dowolnie je modyfikować, dodawać lub odejmować składniki. Dlatego nie bójmy się eksperymentować!
Smacznego!
Jeśli macie ochotę na makaron na ciepło, ale nie chcecie rezygnować z porcji warzyw, to na pewno spodoba Wam się ten przepis.