Dieta wegańska nie oznacza samych wyrzeczeń – wręcz przeciwnie, wobec jej rosnącej popularności na rynku pojawia się coraz więcej roślinnych zamienników zwykłych produktów, zaś pewne ograniczenia w stosowaniu odzwierzęcych składników przekładają się często na odkrywanie nowych smaków oraz niezwykłą pomysłowość wegańskich kucharzy. Szkolenie z wegańskich i bezcukrowych wypieków karnawałowych to już wyższa szkoła jazdy – ale Agnieszka Rusak zrobi z niej fantastyczną przygodę!
Właścicielka wrocławskiej cukierni „Zdrowa Słodycz – Naturalnie bez cukru” nauczy Was wykonywać pyszne i zdrowe alternatywy swoich ulubionych wypieków. Zdobędziecie także solidną dawkę wiedzy na temat zdrowego odżywiania – wszystkie wypieki przygotowane będą bez użycia cukru, produktów odzwierzęcych, tłuszczów trans, jajek oraz często glutenu. Można? Oczywiście, że tak! Trzeba tylko chcieć!
Spotkanie będzie miało charakter szkoleniowy. Prowadząca wykona słodkości pod bacznym okiem Uczestników, tłumacząc wszystko dokładnie krok po kroku.
W menu spotkania pojawią się:
– delikatne faworki oprószone posypką cynamonową (wegańskie)
– puszyste pączki z cytrynowym lukrem matcha i lukrem buraczanym (wegańskie)
– chrupiące róże karnawałowe (wegańskie, bez glutenu
– włoskie cannoli z kremem waniliowym (wegańskie)