Food truck The Beef Brothers od ponad roku działa w Raciborzu serwując pękate burgery. Sympatyczny i skory do pomocy w doborze potraw zespół „wołowych braci” można spotkać również na letnich festiwalach rozgrywających się na południu Polski. Z The Beef Brothers spotkałam się w trakcie krakowskiego festiwalu foodtruckowego nieopodal Galerii Kazimierz.
Duży food truck przyozdobiony logo z krowią głową stylizowaną na członka legendarnych The Blues Brothers przyciągał uwagę mięsożerców, którzy tłumnie ustawiali się przed samochodem zamawiając burgery z irlandzkiej (angus) i polskiej wołowiny. Polskie mięso w burgerach The Beef Brothers pochodzi z ubojni, która specjalizuje się w rozbiorze zwierząt na specjalne zamówienie. Dzięki temu rozwiązaniu kucharze z The Beef Brothers mogą wykorzystywać w pełni świeże i wyselekcjonowane partie krów, co daje im stu procentową gwarancję najwyższej jakości mięsa. Bułka, w której serwowane są burgery została przygotowana zgodnie z autorską recepturą właścicieli food trucka i jest wypiekana w lokalnej piekarni.