TRUFLE – JAK SOBIE Z NIMI PORADZIĆ?

Trudne składniki, Nauka gotowania

TRUFLE – JAK SOBIE Z NIMI PORADZIĆ?

Fot. cookmagazine

Któregoś dnia mogą trafić także do twojej kuchni. Aby mogły zasłużyć na miano diamentów gastronomii, trufle muszą być odpowiednio przygotowane i podane.

Czym są trufle?

Stanowią jedne z najbardziej poszukiwanych produktów we współczesnej kuchni. Nie wielka ich bryłka może kosztować więcej niż sporej wielkości diament, a do ich wydobywania spod ziemi używa się przeważnie wytrenowanych psów lub dzikich świń, które cenią sobie te grzyby niemal tak samo jak ludzie. A czym tak właściwie są trufle?

Przemysław Ziemichód

Przemysław Ziemichód

Dziennikarz i bloger kulinarny, certyfikowany sędzia piwowarski i znawca alkoholi. Pisał dla kilkunastu magazynów, portali i serwisów kulinarnych. Prowadzi własne blogi na temat alkoholu i kuchni.