ULICZNE JEDZENIE PODBIŁO ŁÓDŹ

Wydarzenia kulinarne

ULICZNE JEDZENIE PODBIŁO ŁÓDŹ

fot: Artur Kubajek

To była rekordowa edycja łódzkiego festiwalu! Na terenie byłej fabryki przy ul. Piotrkowskiej 217 rozstawiło się ponad 40 food tracków pełnych… smakowitych aromatów. Nie zabrakło tam również restauratorów, no i oczywiście tysięcy miłośników dobrego, ulicznego jedzenia!

Ósmy Street Food Festiwal w Łodzi przeszedł już do historii. Jego jesienna edycja, która odbyła się w sobotę i niedzielę (3-4 października), zgromadziła tysiące osób spragnionych dobrego jedzenia. Tłumy, jakie przez dwa weekendowe dni przetoczyły się przez Piotrkowską 217, zawdzięczać można dotychczasowym działaniom organizatorów. Dzięki nim Łódź Street Food Festival śmiało można obecnie zaliczyć do największych, cyklicznych wydarzeń kulinarnych w Łodzi, promujących świeże, pełnowartościowe dania w wersji „na szybko”. W efekcie na potrzeby Festiwalu restauracje z całej Polski oraz blogerzy kulinarni przygotowują swoje specjalne „uliczne” menu. Nie mniejszą atrakcją Festiwalu jest zjazd food trucków, czyli popularnych restauracji na kółkach, których podczas tej edycji było ponad 40.

Artur Kubajek

Artur Kubajek

Miłośnik dobrego jedzenia! Raczej nie gotujący, woli smakować się w kulinarnej twórczości... żony Agnieszki. W dzień walczy na rynku prasowym, wieczorami robi spustoszenie w domowej lodówce. Zakochany nie tylko w rodzinie, ale również w smakach Toskanii. W wolnych chwilach oddaje się pielęgnowaniu wiejskiej winniczki i eksperymentowaniu przy wyrobie domowego wina.