13 marca – Uprawa roślin jadalnych i ziół w pojemnikach – Warszawa

13 marca – Uprawa roślin jadalnych i ziół w pojemnikach – Warszawa

Warsztaty kulinarne

13 marca – Uprawa roślin jadalnych i ziół w pojemnikach – Warszawa

Fot. Materiały prasowe

Wiosna zbliża się wielkimi krokami – a wraz z nią znakomite warunki do domowej uprawy ziół. To właśnie one decydują o ostatecznym smaku i zapachu posiłku, stanowiąc o jego wyjątkowości. Jeśli chcesz poznać tajemnice ich stosowania, warsztaty kulinarne Uprawa roślin jadalnych i ziół w pojemnikach są stworzone właśnie dla Ciebie!

Mięta, bazylia, rozmaryn, lubczyk, szałwia… polskie zioła dostępne są w każdym sklepie. Nie mogą jednak równać się tym, które wyhodujemy sami. To właśnie dzięki nim potrawa może nabrać zupełnie nowego charakteru. Ich bogactwo jest niewyczerpane, a dzięki warsztatom kulinarnym Uprawa roślin jadalnych i ziół w pojemnikach dowiecie się, jak stworzyć własny ogródek miejski na balkonie lub tarasie. Uprawa i stosowanie ziół w kuchni nie będzie miało przed Wami tajemnic!

W trakcie spotkania dowiecie się:
– dlaczego warto mieć własny ogródek nawet na małym balkonie lub tarasie
– jakie są podstawowe wady i zalety uprawy w pojemnikach
– jakie metody uprawy pomagają wyeliminować wady i uwypuklić zalety uprawy w pojemnikach
– gdzie zlokalizować ogródek
– jak przygotować podłoże i jak podlewać
– jakie rośliny uprawiać
– jak zacząć, aby się nie zniechęcić i mieć dobre plony
– jak radzić sobie z najczęstszymi problemami

Patrycja Calińska

Patrycja Calińska

Miłośniczka dobrego kina, autorskiej mody i dalekich podróży. Uwielbia wypróbowywać i łamać przepisy, szukając tych idealnych, które skrupulatnie kolekcjonuje w domowym przepiśniku.