12 stycznia – Vegan Power: Wegańskie burgery – Poznań

Warsztaty kulinarne

12 stycznia – Vegan Power: Wegańskie burgery – Poznań

Fot. Materiały prasowe

Kuchnia wegańska cieszy się coraz większą popularnością. I nic dziwnego – roślinne zamienniki produktów odzwierzęcych są łatwiej dostępne, możemy więc cieszyć się różnorodnością i bogactwem kuchni roślinnej bez wyrzeczeń. Ale wegańskie potrawy to także świetna alternatywa do wzbogacenia naszych kulinarnych przyzwyczajeń – zwykle nie zdajemy sobie sprawy, jak bogaty wachlarz smaków drzemie w warzywach i produktach zbożowych.

Burgery to jedna z popularniejszych vege-potraw – pyszne, soczyste, sycące i oryginalne w smaku, często spotykają się z kulinarnym uznaniem nawet największych miłośników wołowiny. Warsztaty organizowane przez Akademię Kulinarną CookUp w Poznaniu to świetna okazja, by zgłębić tajemnice przyrządzania burgerów pobawionych odzwierzęcych składników.

Warsztaty Vegan Power: Wegańskie burgery poprowadzi Eryk Wałkowicz, dietetyk i autor jednego z najbardziej poczytnych blogów wegańskich – erVegan. Swoją wiedzę z zakresu żywienia zdobywał na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym.  Z powodzeniem pokazuje, że kuchnia roślinna może być pyszna nawet dla faceta – i prosta w wykonaniu. Warsztaty obejmą teoretyczną część dotyczącą kuchni roślinnej i zdrowego odżywiania, wegańskich zamienników tradycyjnych produktów oraz  podstawowych zasad komponowania potraw i smaków.

Patrycja Calińska

Patrycja Calińska

Miłośniczka dobrego kina, autorskiej mody i dalekich podróży. Uwielbia wypróbowywać i łamać przepisy, szukając tych idealnych, które skrupulatnie kolekcjonuje w domowym przepiśniku.