W obecnym pędzie życia nie mamy czasu gotować. Decydując się na catering, warto zwrócić uwagę na ten, który dba o to, by posiłki były zbilansowane, pełnowartościowe i smaczne. Naprzeciw tym potrzebom wychodzi Catering Dietetyczny Warszawski Dzień, który mieliśmy okazję wypróbować.
Wszystkie posiłki serwowane przez Warszawski Dzień przygotowywane są przez profesjonalnych kucharzy w Restauracji Warszawa Wschodnia pod okiem Mateusza Gesslera i pod opieką dietetyków z Instytutu Zdrowego Żywienia Sanvita. Wszystkie posiłki przygotowywane są z naturalnych i nieprzetworzonych składników. Dietę możemy wybrać spośród cateringu klasycznego, wegetariańskiego, diety oczyszczającej, diety do pracy oraz pakietów sportowego i beauty. My zdecydowaliśmy się na wersję klasyczną, których kaloryczność wynosiła 1500 kalorii.
Pierwszego dnia na śniadanie przybyły do nas naleśniki z twarożkiem z orzechami i borówkami. Mąka pełnoziarnista zadziałała na zaspany organizm, a słodki twaróg z miodem błyskawicznie nas obudził. Na drugie śniadanie zjedliśmy pyszną pastę z zielonego groszku z czarnymi oliwkami na żytnim pieczywie na zakwasie. Na obiad przyrządzono wyśmienity pad thai z kurczakiem i warzywami na mleku kokosowym. Na grzeszny, ale zdrowy deser zjedliśmy koktajl z płatkami owsianymi, ciemną czekoladą i mango. Przy świadomości jego pozytywnych właściwości zdrowotnych nie mieliśmy żadnych wyrzutów sumienia. Dzień pierwszy zakończyliśmy treściwym wegetariańskim pasztetem z kaszy jaglanej, w którym przyjemnie chrupały orzechy laskowe.