Warszawski Śledzik na Targu Rybnym

Wydarzenia kulinarne

Warszawski Śledzik na Targu Rybnym

Fot. Materiały prasowe

Warszawski Targ Rybny wychodzi naprzeciw tradycji warszawskiego śledzika i zaprasza wszystkich mieszkańców stolicy na przedświąteczne spotkanie z degustacją kilku rodzajów śledzi certyfikowanych znakiem  MSC (Marine Stewardship Council), organizacji promującej zrównoważone rybołóstwo.

Warszawski Targ Rybny to przedsięwzięcie, które raz w tygodniu, od września do marca, odbywa się w samym centrum stolicy – na Placu Powstańców. W każdy piątek sympatycy ryb i owoców morza  pod każdą postacią – surowych, wędzonych, marynowanych, a także już tych przyrządzonych i gotowych do spożycia – mogą nabyć morskie przysmaki prosto od wystawców. W ofercie znajdują się ryby (bałtyckie, atlantyckie i jeziorne) oraz owoce morza. Każdy miesiąc ma swojego „bohatera” – i jak nietrudno się domyślić, w grudniu został nim śledź.

Patrycja Calińska

Patrycja Calińska

Miłośniczka dobrego kina, autorskiej mody i dalekich podróży. Uwielbia wypróbowywać i łamać przepisy, szukając tych idealnych, które skrupulatnie kolekcjonuje w domowym przepiśniku.