6 lutego – ABC serowarstwa – Warszawa

Warsztaty kulinarne

6 lutego – ABC serowarstwa – Warszawa

Fot. CookMagazine

Tak interesujące warsztaty kulinarne zdarzają się niezwykle rzadko. Dzięki Smolnej 8 Food i Gienowi Mientkiewiczowi, serowemu specjaliście, macie szansę nauczyć się samodzielnego warzenia serów oraz tego, jak odpowiednio wkomponowywać je w potrawy. Wszystkiego tego nauczycie się podczas warsztatów ABC serowarstwa. Prawda, że kuszące?

Warto choć raz w życiu zrobić swój własny ser. Choć zdaje się, że to nic trudnego (wlać, zamieszać, poczekać – zdawałoby się), to w praktyce okazuje się, że zawsze jest jakieś ale… W końcu nie bez powodu na świecie istnieje niezliczona ilość serów, które różnią się sposobem przygotowania, składnikami, czasem dojrzewania – parametrów jest wiele, a panowanie nad nimi stanowi najczęściej element tajemniczej receptury producenta. Przy odrobinie wiedzy można je jednak poskromić i spróbować swoich sił w serowarstwie, które, jak się okazuje, jest prawdziwą sztuką.

Patrycja Calińska

Patrycja Calińska

Miłośniczka dobrego kina, autorskiej mody i dalekich podróży. Uwielbia wypróbowywać i łamać przepisy, szukając tych idealnych, które skrupulatnie kolekcjonuje w domowym przepiśniku.