Kuchnia Hawajska z Jagną Niedzielską – 4 lipca – Warszawa

Warsztaty kulinarne

Kuchnia Hawajska z Jagną Niedzielską – 4 lipca – Warszawa

Fot. Materiały promocyjne

Comfort Food Studio zaprasza na hawajskie gotowanie z Jagną Niedzielską! Już 4 lipca będziecie mieli okazję przyrządzić i spróbować wielu wybornych specjałów oraz poznać techniki, którymi w kuchni posługują się Hawajczycy.

Kuchnia hawajska to połączenie smaków między innymi Chin, Japonii, Tajlandii, Filipin, a także Portugalii. Każdy z tych krajów co innego wprowadził do wyspiarskiej kuchni. Hawaje są wypełnione rajskimi smakami i zabawnymi nazwami. Na przykład, na warsztatach, stosowana będzie m.in. technika Lomilomi, czyli masowania.

Dowiecie się także, dlaczego Hawaje nazywane były „Sandwich Islands”, czy istnieje coś takiego jak pizza hawajska, a także poznacie technikę przyrządzania i łączenia smaków rodem z tradycyjnej kuchni hawajskiej.

Monika Zonenberg

Monika Zonenberg

Kulturoznawca z wielką pasją do gotowania. Absolwentka Food Studies i Marketingu w Mediach Społecznościowych. Miłośniczka spontanicznych rozmów o jedzeniu, winie i fotografii.