Jeśli kusi Was Daleki Wschód, uwielbiacie sushi i smaki Orientu, warsztaty kulinarne – kuchnia japońska są właśnie dla Was! Za sprawą Jakuba Antoniszaka uczestnicy spotkania przeniosą się z Krakowa do kraju kwitnącej wiśni.
Japońska tradycja kulinarna to jedna z najbogatszych kuchni świata. Japończycy wciąż niezwykle dużą wagę przykładają do gotowania i wspólnego jedzenia posiłków. Przyrządzanie dań jest rytuałem, a ich spożywanie – celebracją. Doskonale wpisuje się ono w kolektywny charakter japońskiej kultury.
W tę egzotyczną kulinarną podróż zabierze Was Jakub Antoniszak, znany jako „Komar”. Od najmłodszych lat zafascynowany sztuką kulinarną, swoje pierwsze kroki stawiał pod okiem ojca Krzysztofa „Kucharza Bieszczadu”. Przez ostatnie lata odkrywał kulinarne tajemnice Azji, szczególny nacisk kładąc na kuchnię japońską. Pracował w czołowych krakowskich restauracjach sushi oraz współpracuje z restauracjami na terenie Małopolski, Górnego Śląska oraz Podkarpacia. Wraz z ojcem pracuje przy organizacji cateringów, eventów i szkoleń z zakresu kuchni łemków i bojków. Na swoim koncie posiada także otwarcie kilku lokali specjalizujących się w kuchni japońskiej.