Kuchnia Tajska – Warsztaty food design z Agatą Anioł – Wrocław

Kuchnia Tajska – Warsztaty food design z Agatą Anioł – Wrocław

Warsztaty kulinarne

Kuchnia Tajska – Warsztaty food design z Agatą Anioł – Wrocław

Fot. Materiały promocyjne

CRZ Krzywy Komin zaprasza na kolejną odsłonę warsztatów food design pod okiem Agaty Anioł! Tym razem motywem przewodnim jest kuchnia tajska.

Kuchnia tajska kształtowana była przez wieki pod wyraźnym wpływem kuchni chińskiej i indyjskiej, jednak jej oryginalność wynika głównie ze stosowanych przez Tajów własnych składników, wśród których znajdziemy między innymi mleczko kokosowe, trawę cytrynową, świeże liście limonki i imbir. Podczas warsztatów wyczarujemy z nich aromatyczną zupę, słynne na całym świecie dania uliczne, orzeźwiającą sałatkę z pomelo i klasyczny tajski deser.

Monika Zonenberg

Monika Zonenberg

Kulturoznawca z wielką pasją do gotowania. Absolwentka Food Studies i Marketingu w Mediach Społecznościowych. Miłośniczka spontanicznych rozmów o jedzeniu, winie i fotografii.