Doświadczeniem podzieli się Agata Anioł, czyli pasjonatka gotowania i pieczenia, która w swojej kuchni pilnuje, aby potrawy były smaczne, a zarazem zdrowe. Inspiracji poszukuje w ukochanych podróżach. Od sześciu lat jest autorką bloga kulinarnego kuchniawformie.pl, a w CRZ Krzywy Komin zagościła po raz pierwszy na warsztatach kuchni włoskiej.
W menu warsztatów znajdziecie:
Tom Kha Gai – zupa z kurczakiem i mleczkiem kokosowym
Pad thai – smażony makaron ryżowy z krewetkami i orzeszkami ziemnymi
Satay z wieprzowiny z sosem z orzechów ziemnych
Goi Buoi – Sałatka z pomelo
Mango Sticky Rice – pudding kokosowy z mango
O prowadzącej:
Agata Anioł – pasjonatka gotowania i pieczenia. W swojej kuchni pilnuje, aby potrawy były smaczne a także zdrowe. Jest miłośniczką podróży, które nieustannie są dla niej źródłem inspiracji. Od sześciu lat jest autorka bloga kulinarnego kuchniawformie.pl, jest też wieloletnim członkiem Slow Food Youth Wrocław. Agata jest autorką wielu przepisów nagrodzonych m.in. przez magazyn Kuchnia i KUKBUK. W czerwcu 2016 spełniła swoje marzenie otwierając restaurację Brylantowa 16, słynącą z ręcznie robionych makaronów. Teraz pracuje nad kolejnymi projektami.
29 czerwca, godziny: 18-21, CRZ Krzywy Komin, ul. Dubois 33-35a, 50-207 Wrocław.