Nasze doświadczenia z daniami kuchni chińskiej często ograniczają się do wyjść do restauracji i zamawiania dań na wynos, których co bardziej nieznane smaki często – nie ukrywajmy – bywają dostosowywane do wymagań naszego europejskiego i polskiego podniebienia. Autentyczne chińskie jedzenie mniej odważnych nawet niepokoi – niegdyś natknęli się w internecie na zdjęcia dziwnych dań pełnych ich zdaniem “podejrzanych” składników, i tak – spisali na straty całość kuchni Państwa Środka, pozbawiając się szansy na poznanie jego kulinarnego bogactwa. A poznać je na pewno warto.
Lepiej obeznani z kuchnią Azji natomiast nie raz, nie dwa zapragnęli odtworzyć takie czy inne elektryzujące danie we własnej kuchni. Nabyli już odpowiednie składniki, ale pewnie brakowało im pomocnej dłoni, która wprowadziłaby w świat autentycznej kuchni chińskiej.
Obie opisane powyżej grupy skorzystają na uczestnictwie w odbywających się 23 marca online warsztatach kuchni chińskiej. Warsztaty trwać będą od godziny 19 do 22 i obiecują moc doświadczeń.