Każda chwila jest dobra, by zacząć się zdrowiej odżywiać. Warsztaty kulinarne Qmam Kasze w poznańskim studio SPOT. prowadzone przez Maię Sobczak, to świetna okazja, by zgłębić zasady i smaki bezmięsnej kuchni.
Autorka popularnego bloga wydała właśnie nową książkę – „Przepisy na szczęście”, która będzie jednym z elementów warsztatów. Na co dzień Maia Sobczak jest psychologiem, terapeutką Tradycyjnej Medycyny Chińskiej i międzynarodową konsultantką Ajurwedy. Prowadzi warsztaty, wykłady, wspiera pacjentów w powrocie do szczęścia i zdrowia naturalnymi sposobami, współpracujez magazynami kulinarnymi i programami telewizyjnymi. Zajmuje się wpływem jedzenia na organizm, psychikę i poczucie szczęścia. Wierzy, że w codzienności, w drobiazgach, niewielkich gestach ukryty jest ogromny sekret i najlepsza przyprawa – miłość. Jeździ na rowerze, kocha zwierzęta i wszystko co naturalne i w zgodzie z naturą. Ciekawska optymistka z przylepionym uśmiechem na twarzy.
„Szczęściem nie da się przejeść”, brzmi motto Sobczak. Podczas warsztatów poznacie jej smaki z podróży – niby proste, czasem nawet bardzo, a jednak urzekające i piękne. Zapachy z dalszych i bliższych stron, chrupiąca quinoa, wzmacniające warzywa, mocne curry, delikatny kisiel z daktylowego wina czyli pyszne arancini pachnące słonecznym Bali – brzmi pysznie, prawda? Smakować będzie pewnie jeszcze lepiej. Jedzenie uwodzi, wspiera, łączy ludzi przy wspólnym stole. I wcale nie musi być skomplikowane ani drogie; do szczęścia potrzebuje jedynie szczypty fantazji. Gotowi na smakowitą podróż w głąb kuchni wegetariańskiej?