Choć wkroczyły na polskie stoły względnie niedawno, cieszą się niebywałą i wciąż rosnącą popularnością. Owoce morza naturalnie dopełniają morskie menu i są znakomitą alternatywą (lub dopełnieniem) dla ryb. Często nie wiemy jednak, jak się za nie zabrać, by wydobyć z potraw maksimum smaku i aromatu. Warsztaty kulinarne ryby i owoce morza, prowadzone przez Macieja Kopczyńskiego, są świetną okazją, by zgłębić tajniki marynistycznej kuchni i opanować kilka przydatnych kulinarnych umiejętności.
Wszystkie dania zostaną przygotowane od podstaw. Podczas warsztatów, trwających około cztery godziny, uczestnicy poznają techniki filetowania różnych ryb (m.in. halibuta oraz pstrąga), jak również opanują sposób obróbki ośmiornicy, krewetek i kalmarów – najtrudniejszego w przygotowaniu, a zarazem najpopularniejszego seafood. Będzie również okazja do nauczenia się, jak przyrządzać makaron oraz majonez – naturalne dodatki, świetnie współgrające z morskimi smakami. Warsztaty poprowadzi Maciej Kopczyński, współwłaściciel Kulinarnych Kreacji oraz uznany szef kuchni.