21 i 22 PAŹDZIERNIKA – WARSZTATY KULINARNE WAGASHI – WARSZAWA

Wydarzenia kulinarne, Warsztaty kulinarne

21 i 22 PAŹDZIERNIKA – WARSZTATY KULINARNE WAGASHI – WARSZAWA

Fot. Materiały prasowe

Chcecie poznać kilka tajemnic kuchni Dalekiego Wschodu? Wybierzcie się na warsztaty kulinarne rodem ze słodkiej Japonii do Restauracji Ongii w Warszawie.

Japonia – kraj sushi, herbaty, kwitnącej wiśni i wagashi. Kulinarne podróże na Daleki Wschód są bardzo ekscytujące, wyjątkowe i owiane nutką tajemnicy. Jeśli poszukujecie właśnie takich kulinarnych inspiracji zajrzyjcie w najbliższy weekend do Onggi, gdzie będą odbywać się warsztaty pełne orientalnych słodkości.

Bohaterami spotkania będą wagashi – tradycyjne japońskie słodycze, wytwarzane zwykle tradycyjnych ryżowych klusek (mochi), pasta z fasoli (anko) i owoców. Najlepiej smakują podawane z herbatą. Pod okiem doświadczonej propagatorki wagashi, pani Chieko Seino, poznacie recepturę i nauczycie się jak zrobić słodkie cudeńka.

Marysia Mroziewska

Marysia Mroziewska