Pewnie nie raz zastanawialiście się, jak prawidłowo dobrać wino do posiłku – bo to umiejętność godna największych koneserów zarówno win, jak i kulinariów. Instytut Sztuki Kulinarnej wychodzi naprzeciw Waszym oczekiwaniom, wprowadzając do swojej oferty warsztaty kulinarne Wino i jedzenie, dzięki któremu dowiecie się, jak profesjonalnie łączyć smaki potraw i win.
Warsztaty poprowadzi Tom Ekler – manager, gastronom, dyplomowany specjalista w świecie wina, w sposób praktyczny zaprezentuje Wam sztukę łączenia wina z jedzeniem. Prowadzący posiada ponad 17-letnie doświadczenie w renomowanych restauracjach. Wykształcenie zdobywał na University of West London, Thames Valley University oraz w Wines and Spirits Education Trust (WSET) w Londynie. Pracował m.in. w L’Ortolan Restaurant (1 Gwiazdka Michelin, 4 rozety AA), Charingwotrh Manor Hotel 4**** De Luxe, Brassica Restaurant (by Cass Titcombe), Charingwotrh Manor Hotel 4**** De Luxe Chipping Campden oraz Gravetye Manor Relais & Châteaux (4 rozety AA, 1 gwiazdka Michelin) w West Sussex.