Choć społeczna legenda głosi, że kobiety mają swoje święto codziennie, to same wiemy, jak to wygląda w praktyce. Nie to, żebyśmy narzekały – kwiatek miło jest dostać i od święta. Ale może by spędzić ten wieczór jakoś bardziej nieszablonowo – i pójść z koleżankami na likierek?
Pod tą zadziorną nazwą kryją się warsztaty kulinarne w katowickim Polu do Popisu. Jeśli nie masz jeszcze planów na wieczór w dzień kobiet – albo dotychczasowe plany są do przesunięcia w obliczu bardziej emocjonującej alternatywy, to serdecznie polecamy babskie spotkanie w Polu.
Możecie przyjść na te warsztaty kulinarne same, z koleżankami, a nawet chłopakiem czy mężem (może się czegoś nauczy i przy najbliższej sposobności wykorzysta swoją wiedzę w praktyce?). Na pewno będzie wesoło, sympatycznie i słodko. A w menu same pyszności!
Warsztaty poprowadzi debiutująca w Polu Sylwia Grodzka-Haba – Pani Foremka. Pod wpływem chwili i namowy męża zdecydowała o wzięciu udziału w pierwszej polskiej edycji programu dla cukierników-amatorów Bake Off – Ale Ciacho TVP, gdzie dotarła aż do półfinału. Spontaniczna decyzja okazała się być przełomowym momentem w życiu Sylwii. Dziś poświęca się temu, co kocha – piecze dla siebie i innych, dopracowując wizję swojej autorskiej cukierni.