WARSZTATY ONLINE – WEGEBURGERY, SZNYCLE I WEGEKIEŁBASY – 8.05.21

WARSZTATY ONLINE – WEGEBURGERY, SZNYCLE I WEGEKIEŁBASY – 8.05.21

Warsztaty kulinarne

WARSZTATY ONLINE – WEGEBURGERY, SZNYCLE I WEGEKIEŁBASY – 8.05.21

fot. materiały organizatora

Warsztaty kulinarne online [PŁATNE 25 ZŁ] odbędą się za pośrednictwem ZOOM.

W sobotę, w samo południe, spragnionych wegańskich wrażeń czeka prawdziwa gratka: kolejna odsłona warsztatów kulinarnych organizowanych przez Centrum Kultury Jidysz! Pod czujnym okiem niezastąpionego Michała Lachura, uczestnicy znów przyrządzą wegańskie pyszności. Michał to szef kuchni i autor pierwszego na świecie kursu kuchni wegańskiej online. Prywatnie jest miłośnikiem zdrowego żywienia, języka jidysz i biegania.

Najpierw wegańska kuchnia sezonowa, dziś – wegetariańska kiszka i sznycel

Organizatorzy zapowiadają bardzo obiecujące menu. Możemy spodziewać się schabowego z… selera [!], sznycla z kalafiora oraz wegańskiego kawioru. Czy jest się zaprawionym weganinem, przed którym ser z nerkowców nie ma tajemnic, czy tylko początkującym roślinożercą – każdy znajdzie na warsztatach to, czego szuka!

Zainteresowanym polecamy śledzić stronę organizatora, Centrum Kultury Jidysz, gdyż opisywane warsztaty nie są odosobnioną szansą na bliższe zapoznanie się z żydowską kuchnią!

Zapraszamy do zapisów!

Warsztaty rozpoczną się o godzinie 12:00 8 maja 2021. Chętnych do wzięcia udziału zapraszamy do zapisów na adres: ckj@jidysz.org.pl. Ponadto, po dalsze informacje zapraszamy na stronę wydarzenia. Projekt dofinansowano ze środków Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji.

 

Zaintrygowanych postacią Fani Lewando oraz jej wciąż czytanym i cenionym dziełem “Dietojarską kuchnią żydowską”, zapraszamy do zapoznania się z recenzją nowego wydania tej wiekowej już pozycji tutaj.

Agnieszka Kinecka

Agnieszka Kinecka

Studentka sinologii z pasją do gotowania, eksperymentatorka kuchni fusion w zaciszu własnego mieszkania. Wielbicielka domowego chleba, kiszonek i humusu. Aspirująca do stylu życia zero waste.