Jeśli pączki to twój żywioł, a pochłanianie ich nie sprawa ci problemu, koniecznie zgłoś się do Wolskiego Centrum kultury i stań do walki o tytuł Wolskiego pączusia.
Z różą, marmoladą, dżemem lub toffi – rodzaj nadzienia ma znaczenie drugorzędne, szczególnie w ten dzień. Trudno bowiem wyobrazić sobie tłusty czwartek bez tradycyjnych już początków. Są jednak tacy, którzy do ich jedzenia podchodzą w bardzo zawodowy sposób.
Wolski pączuś 2016
Jak co roku, z okazji tłustego czwartku mieszkańcy warszawskiej Woli zmierzą się w konkursie jedzenia pączków. Najlepszy z nich otrzyma tytuł Wolskiego Pączusia 2016. Zwycięzca będzie musiał wykazać się nie tylko dobrym apetytem, ale przede wszystkim, szybkością. Zeszłoroczny rekordzista uporał się z pięcioma konkursowymi pączkami w niewiele ponad minutę. Czy w tym roku uda mu się obronić tytuł? Przekonamy się już w Tłusty czwartek, czwartego lutego.