23 grudnia – Wspólne świąteczne Gotowanie w Polu – Katowice

Warsztaty kulinarne

23 grudnia – Wspólne świąteczne Gotowanie w Polu – Katowice

Fot. Materiały prasowe

Święta to cudowny czas, ale też nie lada wyzwanie kulinarne. Barszcz z uszkami, pierogi, karp, kutia z makiem – i tak dalej, aż do kompletu dwunastu potraw, a wszystko to świeże, przygotowane na czas i zgodnie z rodzinnymi tradycjami. Jeśli świąteczne gotowanie nie jest twoją mocną stroną, mamy dla ciebie idealne warsztaty last minute! „Wspólne świąteczne Gotowanie w Polu” to okazja do ponownego odkrycia prospołecznej magii gotowania i sposobność, by przygotować kilka świątecznych potraw pod okiem specjalistów. 

W przeddzień wigilii w tej wyjątkowej katowickiej gastroprzestrzeni odbędą się warsztaty, które pozwolą Wam na podszkolenie się w tradycyjnej, polskiej, świątecznej kuchni. Jak zwykle Pole zapewnia składniki, sprzęt i specjalistów, którzy przypilnują, by barszczyk miał właściwy kolor, a makówki odpowiednią ilość maku. Gotowanie odbywa się w grupie i jest świetnym pretekstem do dzielenia się opowieściami o kulinarnych przygodach, zadawania pytań i najzwyklejszego zacieśniania międzyludzkich więzi. W menu królują postne, wigilijne potrawy: kapusta z grzybami i grochem, barszcz na zakwasie, uszka z grzybami oraz makówki. Co istotne, potrawy przygotowane podczas warsztatów są przeznaczone „na wynos” – będziecie więc mogli nimi cieszyć się następnego dnia podczas wigilii. Pamiętajcie tylko, żeby zabrać ze sobą pojemniki! To świetny pomysł, by rozładować nieco napięty harmonogram świątecznych przygotowań kulinarnych i pod okiem wykwalifikowanych specjalistów wykonać potrawy, które zwykle sprawiają najwięcej problemu. Będziecie mogli też zadać pytania dotyczące innych dań, dręczące Was zwykle podczas bożonarodzeniowych przygotowań.

Patrycja Calińska

Patrycja Calińska

Miłośniczka dobrego kina, autorskiej mody i dalekich podróży. Uwielbia wypróbowywać i łamać przepisy, szukając tych idealnych, które skrupulatnie kolekcjonuje w domowym przepiśniku.