Wygraj Zdrową Dietę – Wyniki 2 etapu konkursu – Recenzje konsumentów

Wygraj Zdrową Dietę – Wyniki 2 etapu konkursu – Recenzje konsumentów

Przepisy

Wygraj Zdrową Dietę – Wyniki 2 etapu konkursu – Recenzje konsumentów

Drodzy czytelnicy!

Ogłaszamy wyniki drugiego etapu konkursu Wygraj Zdrową Dietę z marką DIETIFIC!

Dziękujemy za wszystkie Wasze recenzje.

Z przyjemnością informujemy, że nagrody w drugim etapie konkursu w postaci dwutygodniowej wybranej przez siebie diety DIETIFIC otrzymują:

Pani Olga Jarmołowska za recenzję Diety Vegan Flexi w formie kreatywnej rymowanej krzyżówki:

“……. zień z 
…..D ETIFIC z 
….wi lką chęcią
.prze estowałam 
……. w smaku 
……. antastycznych 
..pos łków się
zako hałam!
Dzięki DIETIFIC miałam urlop od gotowania w sobotę, więcej czasu dla bliskich i na spacery z milusińskim psem i zabawy z puchatym kotem ;).
Na śniadanie Cynamonowe naleśniki z masłem brzoskwiniowo-migdałowym podawane ze śliwkami pieczonymi w syropie z kwiatów bzu mnie czekały, muszę przyznać, że smakowały tak dobrze jak u mamy. Z ksylitolem, wyciągiem z kwiatów czarnego bzu, świeżymi, najlepszej jakości składnikami-ach ale bajecznie one smakowały! Aromatu nadawał im cynamon a słodkości masło brzoskwiniowo-migdałowe, były przeze mnie z wielką chęcią jedzone. Na duży plus to, że sosu (nadzienia) bardzo dużo było i sowicie na naleśniki się go nałożyło. 🙂 
Natomiast na II śniadanie aksamitna zupa krem z marchewki i kolorowej cukinii z kaszką kuskus i prażonym słonecznikiem mnie czekała, która świetnie w chłodniejszy, jesienny dzień mnie rozgrzała. Aromatyczna, sycąca, idealna na jesień-w końcu już mamy przecież wrzesień.
Bardzo ciekawa obiadu w wersji wegańskiej byłam i pozytywnie Wegańskimi pulpecikami w sosie pomidorowo – warzywnym z kremowym pure z ziemniaka i cukiniową mizerią się zaskoczyłam. Świeże warzywa, kremowe pure z ziemniaka i smaczne pulpeciki okazały się świetnym połączeniem, które rozpieściło moje podniebienie.
Na podwieczorek co nieco słodkiego mnie czekało i przepyszne Ciasto bananowo-kakaowe z domowym kisielem wiśniowym, które rewelacyjnie smakowało. Zaskoczyło mnie połączenie go z dodatkiem świeżej roszponki, która świetnie słodki smak wiśniowego kisielu przełamała, a dodatkowo to zdrowa porcja warzyw dla nas doskonała. Ciasto puszyste z kawałkami mojej ulubionej gorzkiej czekolady, a kisiel z całymi soczystymi wiśniami. I super, że wiśnie były bez pestek, drylowane.
A na kolację Aromatyczny pilaf z soczewicą, ananasem i kalafiorem z prażonymi nerkowcami lekko pikantny, idealny na chłodniejszy wieczór i fajne połączenie warzyw z owocami. Na górze posypany chrupiącymi nerkowcami, które mogłabym zajadać całymi dniami.
Super, że w diecie DIETIFIC Vegan Flexi było tyle urozmaiconych posiłków wegańskich, a ich smak szczerze – niebiański. Bardzo dziękuję za możliwość przetestowania DIETIFIC cateringu dietetycznego to było jednym słowem coś PRZEPYSZNEGO! :)”

C80BF64B C7A5 4A2E 9E63 9E7708CF90EB

Pani Grażyna Mierzejewska za recenzję Diety Rodzinnej:

“Wygrany w Magazynie COOK dzień z dietą Dietific był moim pierwszym zetknięciem się  z tą firmą i owszem z dużą niecierpliwością oczekiwałam na to spotkanie.  Wcześniej dość dokładnie poczytałam o marce, przejrzałam diety i zrozumiałam czemu w nazwie  jest – Najlepszy Prozdrowotny Catering Dietetyczny. Wybór diet mnie oczarował, w sumie każdy znajdzie tu coś dla siebie i mięscożerca i weganin i osoby, które muszą mieć diety specjalne. Tak „pożywiona”  informacjami oczekiwałam na posiłek sensu stricte  i już na wstępie była miła niespodzianka – kontakt osobisty, telefoniczny w celu ustalenia  konkretnego dnia z dietą Dietific.

Zgodnie z umową  24.09 o godzinie 5.00 dieta została pozostawiona pod moimi drzwiami  i zaczęło się moje pełne ekscytacji oczekiwanie.

5posiłków z diety rodzinnej zapakowane w torbę i tutaj już sam napis na niej  „Uśmiechnij się to będzie smaczny dzień” budzi bardzo pozytywne emocje.  W moim zestawie testowym tak jak pisałam było 5 pudełek z 5 posiłkami:

– 1 śniadanie  –  serniczek czekoladowy z konfitura z brzoskwiń i żurawiny – 323kcal

– 2 śniadanie –  zupa gołąbkowa z wołowiną i świeżym koperkiem – 242kcal

– obiad – makaron casarecce z sosem śmietanowo-cukiniowym z pulpecikami  z kurczaka i warzywami -455kcal

– przekąska – korzenny pudding ryżowy  z aromatycznymi wiśniami suszonymi z owocami czarnego bzu -238kcal

– kolacja – placuszki warzywne z jarmużem i serkiem górskim z dipem z zieloną cebulką – 341kcal

Kaloryczność całej mojej Basic Diety Rodzinnej  to 1600 kcal

Każdy posiłek ma etykietę z bardzo szczegółowym opisem   –  nie

tylko kaloryczność ale też zawartość białka , tłuszczów i węglowodanów, skład każdego dania i to co bardzo mi się spodobało i co uważam za bardzo ważne to  wyszczególnienie produktów, które mogą być alergenami .

Ogólna moja ocena całej jednodniowej diety  jest bardzo wysoka bo każdy posiłek jest  bardzo wyjątkowy, nie sztampowy , ma wysokie walory zarówno smakowe jak i aromatyczne ( mimo zamknięcia w pudełkach ) i jest tak skomponowany, że zachęca do konsumowania J

Następna niebywała zaleta ale to  wpisuje się w politykę firmy  – 5 porcji warzyw i owoców, czytałam o tym wcześniej aczkolwiek byłam nieco sceptyczna czy tak będzie faktycznie no i się nie rozczarowałam – każdy posiłek z porcją abo warzyw albo owoców, świetnie dobranych smakowo  –  wielkie brawa i duży plus dla Dietific.

Jeżeli chodzi o walory wizualne to tutaj firma Dietific przoduje – wszystko jest w białych estetycznych pojemnikach pięknie ułożone i można wyjąć danie na talerz, przyozdobić tym co zostało dodane do posiłku i wygląda nadzwyczaj ładnie i apetyczne.

Teraz przejdę  ( choć skrótowo bo pewnie dłużej mogłabym się rozpisać ) do szczegółowych dań _ ŚNIADANIE  –  przepyszne, wyjątkowe smakowo ale dla mnie byłoby ono lepszym rozwiązaniem na deser czy przekąskę popołudniową aniżeli na śniadanie ale to może dlatego, że ja nie jestem amatorką słodkich śniadań a zdecydowanie wytrawnych, nie zmienia to faktu, że danie doskonałe.

2 ŚNIADANIE – również było dla mnie wielkim zaskoczeniem  czyli zupa gołąbkowa, nigdy takiej zupy nie jadłam, nawet nie słyszałam i otwierałam  pojemniczek z daniem z ogromną ciekawością i pytaniem gdzieś w głowie czy to na pewno dobry pomysł na śniadanie i powiem tak, to był doskonały pomysł, zupa smakowała jak domowe gołąbki moje mamy, aromatyczna, syta, odpowiednio doprawiona i dała energii na długo – zakochałam się w tym daniu, było fantastyczne.

OBIAD  – posiłek pełnowartościowy i można się było nim najeść doskonale, makaron bardzo dobrej jakości ( żadna makaronowa breja ) świetnie doprawiony, nie za mocno i żaden składnik nie zabijał swoją wyrazistością  smaku całości dania a pulpeciki z chudziutkiego mięsa  czyli tak jak lubię  i więcej nie mam co pisać bo było pysznie no i jak zawsze nie zapomniano o  warzywach.

PRZEKĄSKA –  Pudding ryżowy z wiśniami ( te wiśnie to mistrzostwo i bardziej ich bym się spodziewała w wielogwiazdkowej restauracji jako dodatku niż w cateringu ) a do tego porcja smacznych świeżych owoców – smaczne, sycące.

KOLACJA –  taka jak lubię czyli  placuszki warzywne z dipem i również porcją świeżych warzyw – lekkie danie  ale sycące i na pewno głodna nie byłam, zresztą każdy posiłek był na tyle sycący, że nie odczuwałam głodu absolutnie choć wydawać by się mogło, ze 1600 kcal to nie jest tak dużo.

Reasumując mój testowy dzień z Dietific –  absolutnie się nie rozczarowałam, każdy posiłek był wyjątkowo dobrze skomponowany, smaczny  i dający wiele energii, nie trzeba było dojadać czy chociażby sięgać po owoce bo te które zostały zaproponowane w diecie mnie wystarczały a jedyny minusik to  zbyt słodkie śniadanie jak dla mnie ale smakowo bez zarzutu.

Posiłki Dietific wg mnie zasługują na uwagę i warto je zamówić choćby z tego powodu że całość daje  smakowe jak i kaloryczne zadowolenie, nie trzeba już sięgać po nic innego więc dla mnie nieco zagonionej w ciągu dnia jest to idealne rozwiązanie i to co  ważne posiłki są  dostosowane dla całej rodziny więc  nie trzeba gotować dla kogoś indywidulanie i zastanawiać się czy każdy zjadł dobrze zbilansowany posiłek. Myślę, że moja przygoda z Dietific nie skończy się na tym testowym dniu.

2

1

3

4

Pani Anna Kalo za recenzję diety Optiwege Flexi:

“Zacznę od tego, że paczka z cateringiem została dostarczona wcześnie rano (punktualnie, na czas) co jest sporą zaletą dla osób, które pracują i chcą zabrać świeże posiłki ze sobą do pracy.

Jeśli chodzi o opakowania są one solidne, szczelnie zaplombowane folią, która jest dobrej jakości (łatwo otwiera się pudełka, folia nie łamie się, nie urywa). Super, że opakowania są z przedziałkami, tak żeby posiłek nie rozmieszał się w jedną masę. Dodatkowym plusem jest wydrukowana na każdym opakowaniu informacja odnośnie nazwy posiłku, składników z jakich się składa i kaloryczności.

Teraz przejdę do posiłków, które są bardzo estetycznie podane, aż oczy jedzą, a smakują jeszcze lepiej niż wyglądają.

Zacznę od śniadania, na które czekały mnie omleciki buraczane przekładane jabłkiem pieczonym z płatkami róży i twarożkiem z cynamonem. Omleciki buraczane delikatne, cieniutkie, puszyste o przyjemnym różowawym kolorze. Obawiałam się silnego posmaku jajka, ale na szczęście smakowały bardziej jak słodkie naleśniki. Czuć, że danie jest świeżutkie, a smak naturalnej różanej konfitury-nie do opisania, tego po prostu trzeba spróbować!

Pasztet warzywny z czerwonej soczewicy i pora z domową sałatką jarzynową z kiszonym ogórkiem to propozycja, która czekała mnie na drugie śniadanie. Fajnie, że drugi posiłek był na słono tak, aby zachować zdrowy balans i nie zasłodzić się po słodkim śniadaniu.

Super smak domowej sałatki jarzynowej, dzięki Wam mogłam poczuć smak tradycyjnych polskich świąt już w jesieni i to bez wielogodzinnego siedzenia w kuchni podczas krojenia składników na sałatkę haha. A do tego wegetariański pasztet, o bardzo ciekawym smaku. Muszę przyznać, że jeszcze nigdy nie miałam okazji jeść takiego posiłku na drugie śniadanie-bardzo oryginalnie.

Razowe fussili z grillowanymi warzywami w pomidorach oraz wege pulpecikami szpinakowo-bazyliowymi czekały mnie natomiast na obiad.

Świetne, bardzo sycące danie. Makaron razowy fussili przepyszny, ugotowany w sam raz (nie za miękki, nie za twardy), a wege pulpeciki dobrze przyprawione, nie za ostre, o przyjemnym aromacie.

Na podwieczorek propozycja na słodko Kremowy pudding z mango, konfiturą porzeczkową z chia i prażonymi kawowo-cynamonowymi migdałami bardzo smaczny, delikatny w smaku, super dawka owoców.

A na kolacje przysłowiowa ,,wisienka na torcie” i Pęczotto pieczarkowo-dyniowe ze świeżym tymiankiem i zawijasami cukiniowo-serowymi z gorgonzolą – smaki jesieni. Świeże, sycące, ładnie podane.

Podsumowując dzień z dietą DIETIFIC (opcja OptiWege Flexi) jestem bardzo zadowolona. Zarówno ze względów organizacyjnych i technicznych (m.in. posiłki na czas, szczelne, wygodne opakowania) jak i dlatego, że dania były ciekawe, bardzo smaczne, urozmaicone.”

Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!

Regulamin testów konsumenckich i konkursu dostępny pod tym linkiem https://cookmagazine.pl/regulamin-konkursu-wygraj-zdrowa-diete/

 

TAGI


Anna Rybitwa

Anna Rybitwa

Mistrzyni tworzenia własnych przepisów i nowych kulinarnych rozwiązań. Kusi zapachem przyrządzonych dań, czaruje ich wyglądem, a smakiem potrafi przenieść w dowolnie wybrany zakątek świata!