Już 1 sierpnia staruje trzynasta edycja Culinary Fest w Poznaniu. Podczas tygodniowej imprezy czeka na Was mnóstwo kulinarnych niespodzianek przygotowanych przez najlepszych szefów kuchni poznańskich restauracji!
Culinary Fest odbywa się w Poznaniu cztery razy do roku. To oparty na międzynarodowej formule wyśmienity tygodniowy festiwal popisowej kuchni restauracyjnej. Każda edycja ma swoje hasło przewodnie, które nadaje mu odpowiedni klimat i charakter.
Tym razem będzie rządzić przysłowiowa, nieco mroczna i pechowa „13”. Organizatorzy zapowiadają, że na talerzach będą królować motywy związane z kinem grozy i przesądami. Ale pamiętajcie, że trzynastka wcale nie musi być pechowa, co więcej może przynieść sporo szczęścia tym, którzy w nie wierzą.
Koniecznie wybierzcie się w kulinarną podróż. Culinary Fest to doskonała okazja, by odkrywać nowe smaki i poznawać kolejne świetne punkty gastronomiczne na mapie Poznania. Festiwalowe dania to popisowe menu poznańskich restauratorów, szefów kuchni, baristów i cukierników. Degustacja zapowiada się wybornie.
Wystawcy:
4 Alternatywy, Bistro La Cocotte Poznań, Cafe Martini, Cammero Steak House, Eatalia, Fajna Ukrajna, Family Cafe – Centrum Kreatywnego Rozwoju, FitBar Club, FLOKS, Humhum, KOBA Cocktail Bar,Mamasitas, mare nostrum, Ming Wok Poznań, Może Morze, Pod Pretekstem, Restauracja TOGA, Sauté, U Rzeźników, Zdolni.
Festiwalowe zestawy zapowiadają się może lekko strasznie, ale bardzo pysznie. A w menu między innymi: pechowa sczerniała galaretka, mistyczna ryba, owocowy krem szczęścia, Apollo 13, trzynaste żebro Adama, dreszczowiec z łososiem, pogrzebana kura, spalone mięso czy krem krwawa Renata. Zresztą sami sprawdźcie na culinaryfest.pl/menu.
Cennik na pewno przypadnie Wam do gustu. Festiwalowe ceny to: przystawka-5 zł, danie główne 12 zł, zestaw obu 15 zł. A jak już wszystkiego spróbujecie wybierzcie tych najlepszych. Nagroda Publiczności dla najlepszego zależy oczywiście od Was!
Żeby wziąć udział w degustacji podczas XIII Culinary Fest najlepiej sobie zapewnić miejsce poprzez rezerwację stolika w wybranym lokalu.
1-7 sierpnia 2016,Trzynastaka – XIII Culinary Fest, Poznań, codziennie w godzinach od 12:00 do 18:00. Pozycje w menu w cenie 5 zł,12 zł i 15 zł.