14-16 PAŹDZIERNIKA – ZIELONE SMAKI ŁODZI III EDYCJA – ŁÓDŹ

Wydarzenia kulinarne

14-16 PAŹDZIERNIKA – ZIELONE SMAKI ŁODZI III EDYCJA – ŁÓDŹ

Fot. Materiały prasowe

W dniach 14-16 października odbędzie się III edycja festiwalu Zielone Smaki Łodzi. Ta prawdziwa roślinna uczta z pewnością przyciągnie tłumy miłośników smaku z natury.

Już po raz trzeci w Łodzi będzie roślinnie i barwnie za sprawą III edycji festiwalu, który jest organizowany przez Fundację Bios Amigos. Warto przypomnieć, że Zielone Smaki Łodzi to jedna z największych w Polsce imprez poświęconych kuchni wegańskiej. W najbliższy w Łodzi weekend czeka na Was mnóstwo jedzenia i pozytywnych emocji.

W tym roku dania powstaną pod bardzo trafnym hasłem „Poczuj kolory”. Warzywa, owoce i zioła, bez względu na postać i kompozycję, zawsze doskonale i apetycznie prezentują się na talerzu. Kuchnia wegańska daje pod względem barw posiłków ogromne, niemal malarskie możliwości. Spodziewamy się, że poziom konkursów i planowanych warsztatów będzie wysoki.

Podczas wydarzenia Zielone Smaki Łodzi znani i utalentowani restauratorzy będą serwować festiwalowej publiczności niepowtarzalne wegańskie potrawy w kategorii dania głównego lub deseru. Niebanalne dania oczywiście będą nagrodzone. Po smakowych doznaniach koniecznie zagłosujcie na swoje ulubione przysmaki!

Marysia Mroziewska

Marysia Mroziewska