Zielony garnek, czyli jak żyć zdrowo i smakowicie

Książki Kulinarne

Zielony garnek, czyli jak żyć zdrowo i smakowicie

Fot. materiały prasowe

Wegetarianizm przestał już szokować. Praktykowany już w II wieku p.n.e., jest dietą wielu z nas. Niektórzy z nas rezygnują z mięsa z powodów etycznych, inni zaś uważają, że jest niezdrowe. Dzięki dużej popularności wegetarianizmu, mamy okazję zajrzeć do wielu książek smakowicie prezentujących tą dietę.  W “Zielonym garnku” znajdziemy aż 600 bezmięsnych przepisów prosto z Włoch!

Wystarczy sięgnąć po książkę kucharską “Zielony garnek – 600 przepisów kuchni wegetariańskiej prosto z Włoch”, której autorką jest Anastasia Zanoncelli, by rozkochać się w bezmięsnych potrawach. Sama okładka tej pozycji przypomina z kolei stare książki kulinarne, które mogliśmy znaleźć na półkach naszych mam i babć. W środku z kolei znajdziemy swojskie rysunki potraw i składników, które wprawią nas w nieco melancholijny nastrój, od którego droga do gotowania jest już bardzo krótka.

Monika Zonenberg

Monika Zonenberg

Kulturoznawca z wielką pasją do gotowania. Absolwentka Food Studies i Marketingu w Mediach Społecznościowych. Miłośniczka spontanicznych rozmów o jedzeniu, winie i fotografii.